Bloggar

Skippa tonfiskburken


ohmygodmywifeisgerman.comAv studien på konserverad tonfisk
att döma kommer du sannolikt fortsätta äta tonfisk och välja de som innehåller minst bisfenol A - BPA. Eller? Det finns tyvärr flera risker att ta hänsyn till. Tonfisk är stora. Tonfisk växer sig feta på alla andra fisk de äter. Och de slukar därmed kvicksilver och arsenik som småfiskarna redan ätit.

Skydda mig från kemiska hälsorisker

Tänk om barn fick växa upp utan de tusentals små kemiska ämnen som finns i vår miljö idag.

Tänk om de slapp leva utan att lagra kemikalier som är kopplade till infertilitet, fetma, diabetes, hjärtsjukdomar och hormonrelaterad cancer. Slapp dess effekt på hjärnans funktion, kognitiva utveckling och sköldkörtelhormonets avgörande roll för hjärnan.

Läkemedelsverket stoppade säkerhetsstudie om Gardasil

Att vaccinera eller inte diskuteras ofta. Det är kännt att en viss procent av alla som vaccineras kommer att drabbas av biverkningar. När biverkningarna handlar om att få lite feber eller ont i huvudet så kan man hålla med om att man kan stå ut med det om det innebär ökad immunitet. Men inte om det förändrar framtiden för den som vaccineras och alla i deras omgivning. 

Stoppa användning av hormonstörande kemikalier

Hormonstörande kemikalier (EDC) kan störa kroppens endokrina eller hormon system - det mycket känsliga kemiska meddelandesystem som kroppen använder för att styra olika metaboliska och utvecklingsprocesser. Människo- och djurhormoner reglerar kroppsfunktioner, såsom metabolismen, sexuell utveckling och tillväxt. Hormoner släpps ut i blodet av olika körtlar inklusive sköldkörtel, äggstockar och testiklar. Hormonsystemet är kopplat till både nervsystem och immunsystem.

Nya diagnoskriterier för ME/CFS

Diagnoskriterier och namnet för ME/CFS, tidigare nämnt ME eller kroniskt trötthetssyndrom, har varit under diskussion sen sjukdomen först upptäcktes. Nu har en omfattande rapport kring ME/CFS publicerats som kan leda till snabbare diagnos enligt nya sjukdomskriterier.

Fisk med jordgubbar till efterrätt

Det är ofta svårt att veta om fisk är säker att äta idag.

Detta lyfts fram i boken Kanariefåglarna ryter. Jag har även tagit upp frågan i tidigare bloggar bland annat risken för miljögifter i fisk som orsak till fetma och diabetes, behovet av Omega-3 fettsyror och fisk och även om fisk som källa för D-vitamiin som är så viktig vintertid.

Tidigare pubertet och rätten att veta

Bröstutveckling markerar pubertetens början hos tjejer.

Det är synd om dig Anna Bäsén

Nu är Anna Bäsén återigen aktuell med smygfilm hos alternativmedicinare. För cirka 10 år sedan fick vi besök av Anna Bäsén som smygfilmade i vår klinik. Det ledde till en artikel där hon skrev att hon kom in frisk men gick ut "sjuk". Hon måste ha fått sig en tankeställare trots allt, som gjorde att hon senare besökte en hjärtspecialist. Cirka en månad senare skrev hon en ny artikel om hjärtfelet som specialisten hittat men som hon haft sen hon föddes.

Plasten och Julen

Jag delade en hemsk bild på FB nyligen. 

Sjukdomsmysteriet som e-bok

Martin Pall var i Europa tidigare i år och jag träffade honom i Bologna. Pall har forskat kring orsaken till CFS/ME i många år och har publicerat många artiklar som är värda att läsa. Han föreslår att vissa fria radikaler, NO, ONOO- och superoxid, kan bilda en cykel som förevigar sig själv.