Kosttillskott

Den 21 mars kommer EU-parlamentet att rösta om att godkänna hälsopåståenden som finns med på en speciell lista. Denna lista innehåller endast 220 påståenden av ca 2.500.

En bonde från Nya Zeeland var på väg att dö av svininfluensa sommaren 2010 men hans fru och familj vägrade att ge upp! Läkarna ville stänga av livsuppehållande apparaterna men familjen beslöt att hitta ett alternativ. De fick förslaget att prova intravenös C-vitamin och gjorde allt för att genomföra detta - trots motstånd från sjukhusets personal som sa att det tjänade ingenting till. Bonden är idag helt återställd och menar att det var C-vitaminet och familjens envishet som räddade hans liv.

Under hösten 2009 rådde det en svininfluensa pandemi. En del människor var rädda för att inte hinna bli vaccinerade i tid medan andra var rädda för vaccinets biverkningar och föredrog att ta sina chanser utan vaccin eller att skydda sig med naturliga medel som Echinacea eller FörsvarVital.

Ingen vet hur många människor som drabbades av svininfluensan. Alla typer av influensa misstänktes vara svininfluensan! Rädslan som spreds ledde till att de som var sjuka fick sköta sig själva och ibland nekades den vård de behövde. Mycket få blodprover togs.

En del tror att C-vitamin är farligt eftersom det kan orsaka diarré. Men detta är tvärtom viktig information! Eftersom virus frodas där det råder brist på C-vitamin behöver vi lära oss att ta reda på hur mycket vi behöver. Ladda med C-vitamin - då får du veta exakt hur mycket du behöver.

Människokroppen saknar förmåga att själv tillverka C-vitamin och behöver inta det i form av frukt, grönsaker och/eller kosttillskott. Vissa mår bäst av buffrad C-vitamin eftersom det blir mindre surt för magen, medan andra mår bäst av den syrliga askorbinsyran.

Det finns flera växter med naturliga bakterie- och virushämmande egenskaper. Tre av de mest välkända är echinacea, fläder och propolis. Mindre kända ämnen är laurinsyra, som finns i bröstmjölk, getmjölk och kokosfett, samt lysin, en aminosyra som finns i kött, ägg och protein. Båda har visat sig vara effektiva mot virus. Sedan har vi förstås allicin, ett av vitlökens huvudämnen. Detta är det mest spännande naturliga ämnet eftersom det är effektivt mot både svamp, virus och mördarbakterien MRSA.

125 g fläderbär (Sambucus nigra)
5 dl vodka eller äppelcidervinäger.

Lägg bären i en steriliserad konserverings burk.
Häll över vodkan eller äppelcidervinägern.
Stäng burken och skaka kraftigt i flera minuter.
Skaka burken minst tre gånger dagligen i två veckor.
Tappa upp i steriliserade flaskor vid fullmåne.

Beräkna processen baklänges! 

Inta 1 tesked i timmen när det börjar kännas i halsen eller man känner sig hängig.

 

Vidare läsning:

Studien som publicerades 9e februari, 2009, i Archives of Internal Medicine, leddes av dr Marian Neuhouser från Fred Hutchinson Cancer Research Center, Seattle, USA. Studien följde 8 års utveckling av cancer och hjärtkärlsjukdom hos 161 808 kvinnor som passerat klimakteriet och som ingick i kvinnors hälsoinitiativ (Women’s Health Initiative) som finansierades av USA’s regering.

Det negativa resultatet av en nyligen publicerad studie om multivitaminer för kvinnor var lätt att förespå från studiens upplägg. Är det så här forskningspengar används? Studien som hävdar att komplexa vitamin- och mineraltillskott inte motverkar cancer eller hjärt-kärlsjukdomar är rena rama slöseriet med allmänhetens pengar. Utformningen beskrivs bäst med orden "För litet för sent". Pengarna kunde ha kommit till bättre användning genom forskning på preventiv användning av kosttillskott, och då i verksamma doser.

Skörbjugg fanns redan på 1500-talet men det tog fram till 1913 innan teorin om vitaminbrist kläcktes. Det tog ytterligare 15 år innan C-vitamin isolerades och i 1937 fick Szent-Györgyi nobelpriset för denna upptäckt. Detta var början till forskningsutvecklingen som nu fyller scholar.google.se med tusentals forskningsstudier om olika vitaminer och mineraler.