Vatten

Kranvatten är renare i Norden än i många andra delar av världen. Problemet är att det i vissa delar av landet, t.ex. Mälardalen, finns små mängder av läkemedelrester och skadliga kemikalier i dricksvattnet. Detta behöver kartläggas mer noggrannt och ett sätt att stödja detta arbete är att skriva på namninsamlingen Rena dricksvattnet som uppmanar Regeringen att ta tag i detta. Av denna anledning kan det även rekommenderas att skaffa en effektiv vattenrenare som renar det vatten som du använder till dricksvatten och i matlagningen.


Doulton vattenrenare ställs på diskbänken och kopplas genom en tub och kranfilter till själva kökskranen. Du skruvar bort kökskranens yttre filter och ersätter denna med vattenfiltrets kranfilter. Vattenfiltrets kranfilter har en liten perolator som gör att du kan använda diskvatten när du vill diska – men när du vill dricka filtrerat vatten trycker du på perolatorn, skruvar på kranen och tappar upp vattnet från en liten kran vid sidan om vattenfiltret. Vattenfiltret står på diskbänken och är ca 30 cm hög. At rena vattnet kostar ca 32 öre per liter!
Filtret är uppbyggd av olika komponenter – ett sterasyl mikrofilter, ett kolfilter och reningsmedia för borttagning av tungmetaller. Den renar kemikalier, tungmetaller, virus och bakterier. Ladda ner pdf.

Kanariefågeln, Hosjöstrand 196, 791 47 Falun
Tel: +46 703-16 04 60


Brava vattenrening har många värdefulla erbjudanden, tilll exempel ett gratis behovsanalys av ditt vatten och konkurrenskraftiga priser på vattenfilter.

Brava AB Porlabacken 26 i Bandhagen.
Tel: +46 8-708 90 21


CMI AB säljer vattenreningsutrustning med hög kvalité från små behändiga bänkmodeller till stora fastighetssystem och utrustning för industrin som processar vattnet till optimala betingelser, biokemiskt och fysikaliskt.

CMI AB, Box 16039, 750 16 Uppsala
Tel: +46 (0)18-262660 Fax: +46 (0)18-262760


Grander Water Technology har olika tekniker för att återställa vattnets vitalitet.


JMS Vattenrening säljer driftsäkra vattenfilter med hög prestanda till konkurrenskraftiga priser. Våra ledord är Kundnärhet - Engagemang - Service. Vi säljer bl.a. RO-renare för alla behov, även bräckt vatten. RO3500-renare för under diskbänksmontering eller Dometics RO-renare för små till full-house anläggningar.

Tel: +46 158-58 12 13


Livsvattens vattenrenare ger ett hälsosamt vatten, sk kangenvatten, med källvattenkvalité från EmcoTech, Korea och har från Koreanska hälsoministeriet fått ett godkände för deras vattenrenare som medicinskt instrument.

Livsvatten, Änderåsen, Ga. Landsvägen 24, 79596 Boda Kyrkby.


MSR bärbart vattenfilter Mini-works-ex är perfekt för dagsturer, jorden-runt-resor eller hemmabruk. Filtret har ett keramiskt element med en kärna av aktivt kol. Filtret kan lätt göras rent och användas om och om igen.


Nikkens PiMag Vattensystem är mer än en vattenrenare. När vattnet passerat genom Vattensystemets olika filter förvandlar kranvatten till rent, mineralrikt, syre- och energirikt vatten, lätt alkaliskt som kroppen vill ha det. Finns i en 2 liters och en 10 liters version. Water Quality Assosiation rekommenderar Nikkens Vattensystem.

Nikkens PiMag Vattensystem
Tel: +46 (0)731 56 93 84


Vattenanalyser med hälsobedömning, inklusive önskvärda halter av kalcium, magnesium med flera mineralämnen. Hårmineralanlys kopplat till vattenanalys genom Ingegerd Rosborg, Tekn. doktor i dricksvatten, näringsterapeut.

Miljö Näringsbalans Vatten, Väverigatan 2, 291 54 Kristianstad, Sverige
Tel: +46 (0)44 21 98 50


Vital Body & Soul säljer en vattenjonisator som skapar ett vitalt rent alkaliskt vatten. Det kan behövas mer än enbart rent vatten för att upprätthålla den så viktiga syra-bas balansen. Ionice vattenjonisator har en vattenreningsfunktion och joniseringsfunktion som splittrar vattnet i 2 delar. Resultatet blir ett alkaliskt vitalt vatten och ett surt vatten. Det alkaliska vattnet används som dricksvatten och till matlagning.

Vital Body & Soul, Hälleflundragatan 18, 426 58 V. Frölunda, Sverige
Tel: +46 (0)31-47 47 02 Fax: +46 (0)31-47 49 60