Nyheter: miljö, näring, konsument

Alliance for Natural Health – ANH är en världsomfattande organisation som eftersträvar att bra lagar och pålitlig forskning blir de viktigaste kriterierna när det gäller lagstifning som rör hälsa och miljön. ANH har verkat för att omforma EU-direktiv så att de tillåter välkända, säkra och effektiva kosttillskott i EU-länder. Detta gör de med stöd av kompetens inom biomedicinsk forskning-, juridik- PR- och mediarelationer.

 

 


Greenpeace hemsida håller dig ájour med det senaste om miljön. Här finns även listor som hjälper oss ta reda på vilka miljögifter som finns i många av de produkter vi använder dagligen i hemmet.

 

 


Konsumentverkets miljösida

 


 

MayDay är en aktiv konsumentorganisation, en NGO med stor kunskapsbank.


Näringsmedicinsk Tidskrift är Sveriges enda tidning om näringsterapi och funktionsmedicin. Tidningen presenterar de senaste rönen inom näringsterapi och funktionsmedicin. Den verkar för ett samarbete mellan den så kallade alternativa/funktionsmedicinen och skolmedicinen. Varje nummer behandlar ett tema, exempelvis astma & allergi, mag & tarmproblem, diabetes, fetma etc. I tidningen får du också råd och tips om vad du själv kan göra för att stärka din hälsa. Skribenterna är alternativt orienterade läkare, forskare och terapeuter, verksamma både utomlands och i Sverige. Alla artiklar med referenser så klart.
Näringsmedicinsk Tidskrift, Andra Långgatan 53, 413 27 Göteborg, Sverige. Tel: +46 (0)31- 42 12 46   


Tidningen 2000-Talets Vetenskap Tel/fax: +46 (0)457-26749


Tidningen Miljömagasinet


Sveriges Konsumenter i Samverkan, SKIS, är en självständig konsumentorganisationen, fri från inflytande från handel, producenter eller partipolitik. SKIS har nyss startat ett nyhetsbrev via email som man kan prenumerera på gratis.


Svenska Naturskyddsföreningens Miljö online

 


 

Världsnaturfonden WWF