Politik

Den 21 mars kommer EU-parlamentet att rösta om att godkänna hälsopåståenden som finns med på en speciell lista. Denna lista innehåller endast 220 påståenden av ca 2.500.

Svenska myndigheter har nu anmälts till Justitiekanslern (JK) för hanteringen av svininfluensan och kampanjen för massvaccinering. Detta har aldrig tidigare inträffat i Sverige!

Nordiska rådet tog idag viktiga beslut som kan leda till märkning av GMO-produkter i Norden. Eftersom ingen vet hur genmanipulerade livsmedel påverkar djur och människor vill Nordiska rådet införa frivilliga GMO-fria zoner och en skärpt märkning av GMO-produkter i Norden. Genom att upprätta GMO-fria zoner kan Norden få en konkurrensfördel som producent av ekologiska GMO-fria produkter.

Senaste dagarnas artiklar om alternativmedicin har väckt starka ­reaktioner. SvD publicerar idag ett axplock från läsarnas mejl om hur de blivit hjälpta av akupunktur, kiropraktik och örtmediciner. Andra har velat delge sina dåliga erfarenheter.

EU tänker inte förbjuda kosttillskott. Bara göra det svårt att använda. Vad tänker du göra åt det? Projektet Vitamin Freedom har idag gått ut med en handlingsplan som du kan delta i. Läs mer här.

Camilla vill att vi prioriterar närproducerad/-lagad mat inom skola, vård och omsorg framför industrimat (t ex cook chill)! Hon uppmanar livsmedelsindustrin att prioritera råvaror framför onödiga tillsatser (t ex smakförstärkare och transfetter) och att dagligvaruhandeln prioriterar naturlig hantering av mat framför industriell (t ex gasning av köttfärs)!

Ur Dagens Medicin 2005-11-16 / Källa Per Dalén 05-11-20

06-06-04 
Antalet människor som insjuknar, i det som lättast beskrivs som miljöbetingad sjukdom, ökar. Du kanske undrar vilken sjukdom detta är? Jo, det är ett samlingsnamn för utbrändhet, fibromyalgi, CFS/ME eller kroniskt trötthetssyndrom, el-överkänslighet och kemikalieöverkänslighet. Allergi och astma (1) anses också tillhöra denna sjukdomsgrupp. När en människa överbelastas av miljögifter eller infektioner blir olika organ och kroppssystem lidande. Processen leder till en ökad produktion av specifika fria radikaler som är mycket svår att stoppa.