Professionellt stöd

Integrerad Funktionsmedicinsk klinik, IFM-klinikerna i Falun och Göteborg har många års erfarenhet när det gäller behandling av miljöbetingade sjukdomar, avgiftning och skräddarsydda behandlingar för allergiker. På IFM-klinikerna samarbetar läkare, tandläkare, näringsterapeuter och olika kroppsterapeuter för att skräddarsy individuella hälso- och rehabiliteringsprogram. Målet är att varje person som vänder sig till klinikerna ska nå optimal hälsa utifrån sina förutsättningar. En viktig del i friskvårdsarbetet är också att hitta och behandla eventuella störningar på ett tidigt stadium för att kunna få effektiv behandling i tid. Klinikerna erbjuder funktionsanalyser, hårmineralanalys, hälsoundersökning, kostrådgivning. Klinikerna säljer kosttillskott, näringsdrycker, örtteer och homeopatmedel.

IFM-kliniken Falun, Roxnäsvägen 4, 791 47 Falun, Sverige
Tel:  +46 (0)23-705 250  Fax: +46 (0)23-705 258

IFM-kliniken Göteborg, Göteborgsvägen 74, 433 63 Sävedalen, Sverige


IAOMT är en medlemsorganisation för tandläkare, läkare och forskare, som eftersträvar att tand-
läkarkonsten utförs utan användning av amalgam, samt med ökad vetenskaplig biokompatibilitet. Tillgång till information om tandläkare med denna kompetens.


Kommittén för Alternativmedicin (KAM) är branschorganisation för förbund inom den komplementär- och alternativmedicinska sektorn. KAM auktoriserar enskilda yrkesutövare för patientens trygghet och verkar för att skapa en dialog mellan utövare av komplementär- och alternativmedicinska behandlingsformer och berörda myndigheter i fackliga, etiska och juridiska frågor samt i utbildningsfrågor.

Turebergshuset, Turebergs Torg 1, 6 tr. 191 47 Sollentuna, Sverige
Tel: +46 (0)8-96 36 30 Fax: +46 (0)8-623 00 36 Mobil: +46 (0)70-3908059


Näringsmedicinska Terapeutförbundet (NMTF) är ett yrkesförbund för terapeuter med en bred alternativmedicinsk kompetens samt basmedicinsk utbildning. En näringsterapeut arbetar med skräddarsydd kost och näringstillskott i sina behandlingar – näringsterapi. Arbetsfältet för en näringsterapeut kan vara den egna praktiken, som konsult till läkare eller dietist, på företag som friskvårdsrådgivare, på hälsokostaffär, hälsohem, gym, rehabcenter etc. NMTF ingår i Branschorganisationen KAM.

NMTF, Box 7591, 103 93 Stockholm, Sverige
Telefonbox +46 (0)8-22 70 18


Riksförbundet för mögel- och kemikalieskadade - MCS

Följ även föreningen på Facebook, där de informerar om risker med kemikalier och mögel.

 


 

Svenska Naturläkarförbundet (SNLF) organiserar naturläkare och naturterapeuter.
Naturläkare har en bred alternativmedicinsk kompetens samt basmedicinsk utbildning fastställd av Svenska Naturläkarförbundet SNLF. Motsvarande titel och naturläkaryrke finns, förutom i Tyskland där de kallas Heilpraktiker, även i många andra länder som USA, Canada, England och Australien. De kallas där för Naturopathic Doctor (ND), Nature Doctor eller Naturopathic Physician.

SNLF Kansli, Lisbeth Österberg, Aprilgatan 3, 465 31 Nossebro, Sverige
Tel: +46 (0)512-50 363 Fax: +46 (0)512-50 695 Mobil: (0)733-490482


Tankefältsterapi (TFT) är en revolutionerande metod som kan lösa problem för många. Metoden är helt smärtfri, fungerar snabbt och med hög framgång. TFT är en tvär-vetenskaplig metod där man stimulerar punkter på kroppens energibanor med lätt fingerknackning, efter bestämda mönster. Metoden utförs av flera svenska terapeuter men är mer utbredd i Norge. Andra metoder, som liknar TFT, är EFT och energipsykologi. IFM-kliniken, TFT-världen, TFT-Norge